Алексей Арестович, Фейсбук Следвайте Гласове в ТелеграмАлексей Арестович, коментар на статията за

...
Алексей Арестович, Фейсбук Следвайте Гласове в ТелеграмАлексей Арестович, коментар на статията за
Коментари Харесай

Арестович: Зеленски е един изоставен от всички диктатор, който броди в бункера и истерично крещи за незабавна победа, която не е в състояние да постигне

Алексей Арестович, Фейсбук Следвайте " Гласове " в Телеграм

Алексей Арестович, коментар на публикацията за Зеленски, написана от журналиста Саймън Шустер в „ Тайм “

Отначало някой се държи като деспот и вместо да следва естествения път на ускорено развиване, избира стагнацията. След това някой развъжда всеобща корупция. След това някой развъжда ненавист към всяко мнение, което се разграничава от неговото.А след това – година и половина по-късно – идва есента, както в връзките със Запада, по този начин и със личния народ. И без значение какъв брой мощно отричаш действителността, не можеш да се отдалечиш от нея.

Един от стадиите на отказване на действителността е опитът да обвиниш лошотия Шустер за всичко. Вместо да погледнеш в очите.
Статията в „ Тайм “ демонстрира противен и далечно прочут облик: Един зарязан от всички деспот, който броди в дъното на бункера в отвращение да се изправи пред действителността и истерично крещи за незабавна победа, която не е в положение да реализира.

Авторитарен вид, чието обграждане се опасява да му каже истината. Не, това не е пряк паралел с Хитлер. Говорил съм със Саймън персонално няколко пъти, той в никакъв случай не би направил подобен паралел. Но той е брилянтен актьор и е уловил момента на истината ясно: Не става дума за паралели, става дума за модели. Всички диктатори, откъснали се (в името на своите фантазии) от действителността, свършват еднообразно.

Тази публикация осъжда Зеленски на самотност и на съд от историята – самотност, за която няма кого да порицае, с изключение на себе си.
Две корици с разлика от година и половина посред им.

 

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР